Giefa Sparkle

Georgiefa Boomdijk, ook wel bekend als Giefa Sparkle is een opkomend superster geboren op 3 July 1999 in de wereldberoemde stad Amsterdam. Al heel vroeg wist Georgiefa wat ze wou doen, ze was gek op zingen en dansen. Ze groeide op in een muzikale familie haar vader speelde in een Surinaamse kaseko band en Georgiefa ging vaak mee naar optredens. Hierdoor was Giefa geïnspireerd om meer te doen met muziek en zich te focussen op haar eigen carrière in de muziekindustrie.

Haar eerste grote avontuur was toen ze meedeed aan de welbekende tv show The Voice Kids waar zij het schopte tot aan de halve finale. Giefa was toen pas 14 jaar oud! Daarna was Giefa heel erg opzoek naar haar eigen sound en werd ze geïnspireerd door o.a. SZA, Sophia George en vele anderen.

In 2016 heeft Georgiefa de singles Roundaway, Vibe Killer en How We Do (Valentines Day Edition) gereleaset. Op 9 juli 2017 kwam de film SING SONG uit in alle Nederlandse bioscopen waarin Georgiefa de hoofdrol heeft als de 16-jarige Jasmin die meedoet aan een talentenshow in Suriname en daarnaast opzoek gaat naar haar roots. Giefa’s grootste optreden was juli 2017 op het Kwaku Summer Festival waar zij met live band een spetterend optreden gaf. Oktober 2017 deed Giefa ook mee aan FunX Talent: Female Edition. Waar zij na een periode van 6 weken door juryleden Lady Bee en Tabitha als winnares uit de kast kwam. Giefa heeft na dit een project gedaan met choreograaf Shaker waaronder zij met het Netkids collectief de nummers ‘’Mijn Kerstmis’’, ‘’Danstaal’’ en ‘’Niks Aan’’ heeft uitgebracht alle 3 de nummers werden in de top 3 opgenomen van de Kids Top 20. Giefa speelde in 2018 ook één van de discipelen tijdens het tv spektakel The Passion met o.a. Tommie Christiaan en Glennis Grace. Giefa is inmiddels 19 jaar oud en druk bezig met haar eigen materiaal. Kwaku Summer Festival 2018 was het eerste optreden van waar zij haar eigen nederlandstalige nummers te gehore bracht.